Красимир Каракачанов с остра позиция за приемането на Северна Македония в

...
Красимир Каракачанов с остра позиция за приемането на Северна Македония в
Коментари Харесай

Каракачанов: Без подкрепа за Македония, докато не изчисти историята от фалшификации

 Красимир Каракачанов с остра позиция за приемането на Северна Македония в Европейския съюз (ЕС) на този стадий. ЕС не може да бъде легитимация за неправди, а България да бъде употребена по този недодялан метод като трамплин от страна на ръководещите в Скопие, гласи негова декларация, оповестена на уеб страницата на Вътрешна македонска революционна организация.

Реакцията му идва в отговор на изявление, обещано от македонския президент Стево Пендаровски за тамошна медия, в което той си разрешава да злоупотребява с историческата истина по отношение на произхода на Гоце Делчев и да дава нееднозначни сигнали към Комисията по исторически и просветителни въпроси, че би трябвало услужливо да тупа топката, а не да води диалози всъщност. Така разкрива замисъла на Скопие в действителност да саботира процеса, счита Каракачанов.

" Аз пък споделям, че на 17 октомври България също не би трябвало да бърза да дава зелена светлина за започване на договаряния с Македония да еврочленство, докато не бъдат изчистени всички фалшификации от историята на българския народ в Македония ", безапелационен е Красимир Каракачанов.

" Действията на македонския президент опонират на духа на добросъседство, както и на безапелационната позиция от наша страна, че напредъкът в диалозите по отношение на общата история и нейното показване в просветителната система на прилежаща Македония би трябвало да бъде интензивен ".

На 17 октомври предстои Европейски съвет, на който се чака водачите на страните от Европейски Съюз да вземат решение за начало на договаряния за участие на Македония и Албания в Европейски Съюз. България би трябвало да реши дали да поддържа Македония, с цел да бъде дадена дата за начало на договаряния за участие в Съюза. Това решение зависи както от всички страни членки, по този начин и от всяка от тях поотделно. Решението ще се вземе единствено с безусловно болшинство. Дори и единствено една страна да бъде срещу, решение не може да бъде взето. Дни преди този момент - на 14 и 15 октомври, следва и следващото съвещание на взаимната Комисия сред България и Македония по историческите въпроси, която бе основана съгласно подписания Договор за добросъседство сред двете страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР